Eugenio Vaina De Pava, ” Albania che Nasce “, Catania, Queste parole hanno lo stesso significato nella lingua odierna albanese. Thot – Tat parlava albanese (1). -Prima parte- Il filologo romano Giuseppe Catapano, ha pubblicato il risultato di quarant’anni di ricerca in un opera capitale che si. Due nomi di piante che ci legano agli Albanesi provenienza riconducendoli in qualche modo alla lingua albanese. .. Thot – Tat parlava albanese (1). -Prima parte- Il filologo romano Giuseppe Catapano, ha pubblicato il. The survey “THOT SPOKE IN ALBANIAN” (Thot Parlava Albanese) is writen by GIUSEPPE CATAPANO Roma: Bardi, According to.

Author: Faelar Sakasa
Country: Saint Lucia
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 7 December 2006
Pages: 19
PDF File Size: 9.32 Mb
ePub File Size: 6.45 Mb
ISBN: 181-1-89339-794-6
Downloads: 70672
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tukree

I Pelasgi, che furono i primi ad arrivare nelle terre della odierna Grecia, portarono con loro il culto una religione primitiva. Gli storici antichi, prima di tutti Erodoto, ci scrivono che i Pelasgi facevano ai loro dei ogni sorta di sacrifici, ma che non davano loro dei nomi specifici. In poche parole era solo una serie di conseguenze logiche o, meglio, una spiegazione molto primitiva delle origini del mondo, i primi frutti del lavoro mentale di persone approdate al campo della filosofia.

Queste parole hanno lo thto significato nella lingua odierna albanese. Questa parola si pronuncia oras-os. In albanese le parole vran, vrant, i vrant, significano nube e nuvoloso.

Kohn e rohn significa egualmente il tempo ; ora, aggiungendo il suffisso greco os, avremo Cronos. La parola Ment in albanese significa intelligenza, pensiero. I Greci hanno eliminato la lettera N ed hanno aggiunto il loro suffisso is e cosi hanno creato il nome di Metis Giusepoe in italiano.

Albanian Language Videos.

I Greci, che non conservarono ricordi della lingua pelasgica, non hanno mai saputo dare una spiegazione razionale sul nome della dea Atena.

Essi si sono limitati a delle semplici ed incomprensibili ipotesi. Al contrario, nella lingua albanese troviamo una spiegazione molto chiara e convincente.

Era nella lingua albanese significa, aria, vento. Le Muse erano coloro che insegnavano, che ispiravano. In albanese abbiamo la parola det mare. Idolo dedicato al sole. Nella lingua albanese abbiamo la parola diell sole ; aggiungendo il suffisso greco os abbiamo dielos. Qui ci fermiamo per non stancare ulteriormente il lettore. Pashko Vasa knew more than he wrote about history.

Thoti fliste Shqip by Giuseppse Catapano

He was the prime minister of Lebanon and a Freemason too. He there had the opportunity to perfect his knowledge of a number of foreign languages: Italian, French, Turkish and Greek.

He also knew some English and Serbo-Croatian, and in later years learned Arabic. On July 18, became Governor General of the Lebanon, a post reserved by international treaty for a Catholic of Ottoman nationality, and a position he apparently held, true to the traditions of the Lebanon.

There he spent the last years of his life and died in Beirut after a long illness on June 29, Pashko Vasa was also the author of a number of literary works of note. The first of these is a volume of Italian verse entitled Rose e spine, Constantinople Roses and thornsforty-one emotionally-charged poems a total of parlavq. Among the subjects treated in these meditative Italian poems, two of which are dedicated to the Italian poets Francesco Petrarch and Torquato Tasso, are life in exile and family tragedy, a reflection of Pashko Vasa’s own personal life.

  1769 L31 PDF

Pasha Zotin Elton,nga ta kan albsnese sitin keta bythcima; Un jam tuj pordhpozu per pordhen Nooobel. Keta,nuk mun me fillue fjaline pa perdor fjalen. A jane shtu pak si shume kto kohet e funit,Elton? Mor,po e kan kthy trunin,e kan ba n’van te bythes. Qisin menime me ere te keq,mor burre ene pa lidhje. Pashko ka shkrue per zanin jon,diell ai asht tu pordhue per preshin Nobel. Te pakun ne kurven Europe. Vllazenit giusep;e Pashko Vasos,ketu Ne U. A,jane shendosh e mire.

I kane templlat me shanjen “G” te madhe,ne cdo km katror. Duhet pasur parasysh qe fjalet e “greqishtes se lashte” si dhe te “maqedonishtes” te supozuar, shpeshhere paraqiten nga ana grafike si identike me fjalet shqipe. Sa me prane shqiptareve, aq me te aferta jane gjuhet e tjera me shqipen.

Thot parlava albanese

Sa me te largeta vendet, aq me te largeta dhe gjuhet nga tho Qendra gjuhesore dhe kulturore e njerezimit jane trojet shqiptare, qendra e dijes Apollonia. E verteta mbi shqipen dhe gjuhet e tjera eshte nje e vertete e pamohueshme shkencore, e cila ne nje dite te aferme do te ndryshoje rrenjesisht menyren se si shqiptaret mendojne per veten dhe shoqerine, per vendin e tyre dhe boten qe i rrethon….

Perrallat deri me tani jane ne pjesen tjeter te botes.

Perrallat fillojne pikersht aty kur fillon e te flitet per “greqishten e oarlava. Eshte peralle,e madhe bile. Fillon dhe zvranintet vetem kur meson gjuhen shqipe. Kur je gjuhetar dhe njeh “gjuhet e medha te vdekura”,tek gjuha shqipe mund te shikosh vazhdimin e gjalle te tyre.

Mund ta prekesh,ta ndjesh Nje larmi tingujsh qe nuk i ka as nje gjuhe mbi toke. Tingyj qe nuk mund ti degjosh me sot ne gjuhet moderne “gj”,”gl”,”q”,”y”. Fjale te shkurtera dhe te sakta. Fjali te shkurtera te ndertuara per te folur nder burra. Ne shqipe eshte Homeri,Aristoteli deri tek faraonet e Egjyptit. Zamen mire”,”Zemren e mire Eshte kenaqesi e jashtezakonshme kur shikon hiroglifin egjyptian te zemres dhe nxe kuptimin e saj.

Une kete e kam ne gjuhen time. Njerezit sot nuk akbanese kuptojne qe ai hiroglif zberthehet ne “zam”. E kane ctaapano sic u kane thene peralla. Ne vitin ,mezi u zberthye teksti grek i Rozeta Stone, nga nje jo grek. E perktheu fillimisht ambasadori i Suedise,por thane qe ishte me shume gabime.

Champollion dhe Young “perkthenin” ne fillim greiqshten e vjeter ne te dhe pas asaj,te perkthenin ose gjenin kuptimin e hiroglifeve. Pa dit ende sot se cdo me then “Kleopatra”,shkojne edhe gjejne hiroglifet korispondues catapajo guri i Rozetes. Po sikur “kleopatra”,emer cik si i gjate per kohet,te kete qene kre i par,kre p b a t ra.

Ka mundesi qe emri Ptomeleo eshte i zberthyer nga emri Kleopatres. Perrallat nuk mund te jene ndryshe. Elton, do t’me falesh per perkthimin e keq nga vet libri qe jam duke shkruar. Behet fjale per termin “Ptolmys”. Dihet se si eshte perkthimi. Pjesa e sakte eshte do ta jap me poshte. Ne te nuk mund te perfshija figuren e hiroglifeve.

Dihete catwpano “greqishtja e vjeter” eshte skype e bashkuar,skype e rritur tashme. Ajo u thjeshtua ne: Ne realitet, puna nuk qendron keshtu, megjithe mundimet tona, ne catpano provojme krejt te kunderten. Per te realizuar renien e mbreterise shqiptare, vendi yne u la i vetem perballe fuqise me te eger te kohes, asaj te turqve.

Qe projekti i mbreterive evropiane te funksiononte, shqiptaret duhet te pushtoheshin nga turqit, dhe te asimiloheshin. Meqe ky projekt, megjithe pushtimin vjecar, nuk u realizua, atehere Evropa vuri ne pune makinat shoviniste greke dhe serbe, per te copetuar edhe me trojet shqiptare dhe per ta rralluar edhe me popullsine shqiptare, ne mos per ta shuar kete komb. Dear Greek friend, I don’t want to reply negatively to you, cause you might be even a brother of mine, we all know from dna halopgroups that there is an old part of us in the Greece, and it is not little.

  DESTROY ME TAHEREH MAFI FREE PDF

I personally do not believe in Pelasgians, Etruscans, Illyrians, Egyptians, Greeks directly descendance theories stuff.

Sincerely, I reccomend you to read them, study and then ask to yourself a lot of things about what’s going on in the world. I will give you the name of the books, order from Italian Univeristies, If you are curious. They found the origin of their language very clearly, Italian people, my friend, not albanian sheep nationalists.

Why if we are nothing in the Ballkans, those guys found etymology of Sardinia with albanian, nor with ancient Greek, nor with Latin? You stil ask yourself why there isn’t a single proof? Take care also some other years.

If one day, for the sake of God, the secret archives in Istambul and Vatikan will be opened for the albanians, It will the best thing to come with me and find what the hell is taken there, an italian guy recently found an book written in albanian gegh in the 4Century AD.

You say Albania in Caucausus is where we came from, well, we were all one people here in the Europe, in the Balkans, in the past, living in peace and harmony! Look at what we have become?! I don’t want to hate a Greek or a Serbian guy and I will never do, I feel really sad.

Please do not follow the game, we are normal people like you. Albanian history is hidden for serious political reasons. Please open your mind, don’t exchange education in indoctrination, I didn’t met an old greek guy to correct us from the problems of conventional history or from these “controversial” theories, so you, so why we need to beat each other? Hope all the best, With sincerity, An Albanian Guy.

We are not talking about hate or love and I do consider the albanian people neither enemies nor inferiors to the english, the serbs, the greeks, the italians, the french etc You use to carry on eccentric cataapno on the basis of hypothesis which do not find any proof or verification in the academical world. If you say that exist a book written in Ghegh in the fourth century BC why you don’t publish it? Moreover do you know that exist thousand of greeks and latin epigraphes, papyrouses, ceramics and other documents and evidences spread all over ggiuseppe mediterranean?

Was the conspirating turks together with pope and ecumenical patriarch?

Last modified: July 24, 2020